20:00

Skillingaryds IK

Referat: Månsarps IBK B - Skillingaryds IK

Det blev målmässigt en ensidig historia när topplaget Skillingaryd var på besök.
Redan efter 11:20 i första perioden står det 0-5 på tavlan. Våran målvakt gör byter då ut sig själv. Då uppgiften känns övermäktig.
Den stor skillnaden i början, och ja i hela matchen är ju Skillingaryds effektivitet. De gör mål på varannat skott i första perioden. Medans vi inte riktigt lyckas i avslutninslägena.
Första perioden är dock klart till Skillingaryds fördel. Även om vi får en reducering till 1-6 genom Jonathan Gustafsson, assist Malte Carlsson, som var på tillfälligt besök hemma.

I andra perioden så visarr Skillingaryd återigen prov på hur effektiva de är.
Vi har själva frilägen, som deras duktige målvakt räddar, och efter räddningarna, så ställer de om blixtsnabbt, medan vi blir lite bolltittare, och låter dom bli frispelade istället. De går upp till 1-8. Detta gör att Anders tar timeout. För att få killarna att vakna lite mer, och se till att vi inte går bort oss. Timeouten funkar till viss del. Dock så drar vi på oss 3 utvisningar under resterande delen av perioden. 2 st tvåminutare och en femma. Till synes onödiga, men det är klart, finns väl kanske inga nödvändiga utvisningar heller.
Vi släpper dock bara in ett mål under dessa numera underlägen, med ett bra försvarsspel och ännu bättre målvaktsspel från Simon, som återigen är vass mellan stolparna.

Paus 1-9.
I tredje så får man ändå se det Månsarp man längtat efter, med fart och fläkt. Killarna försöker verkligen att gå för att snygga till siffrorna. Gästerna ser lite trötta ut i 3:e, och åker på 2 utvisningar också. På en av dessa reducerar vi genom Malte, assisterad av Rasmus Nero. Men säg den glädje som vara för evigt. Här varade den inte ens 30 sekunder. Vårat mål 08:54, nytt mål för våra gäster 09:08.
Men vi gör en bra 3:e period. Väldigt surt att vi släpper in ett mål i slutet, omvänt från förra veckan. En situation bakom eget mål, där vi tyvärr inte är kalla och håller i boll, utan vi försöker gå igenom deras 2 bästa spelare ( utöver målvakt), som enkelt spikar slutresultatet.

Tack till alla som ändå kommer upp och tittar på killarna. Och till min kollega i seketariatet Andreas
Visst är det tufft med dessa förluster. Men vi måste hålla modet upp för en bra avslutning av serien.
Ta med det positiva spelet i 3:e peiroden, så laddar vi om för ny match nästa vecka